Σαλάτα µε γαρίδες και αβοκάντο

Σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο, πανεύκολη και πεντανόστιμη για τους λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο.

Εύκολη
0:10

2

10 λεπτά

Σαλάτα με γαρίδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με υψηλή θρεπτική αξία. Οι γαρίδες περιέχουν 2 πολύ ισχυρά θρεπτικά συστατικά σε μεγάλη συγκέντρωση. Το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο και την ασταξανθίνη. Η ασταξανθίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό και η υπεύθυνη ουσία για το χρώμα τους. Επίσης είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών καθώς στα 120 γρ. περιέχουν 25 γρ. πρωτεΐνης. Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά και έτσι έχει συσχετιστεί με τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία της καρδιάς.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε πάρα πολύ λεπτές φέτες.
  2. Καθαρίζουμε τις βρασμένες γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε κατά μήκος (πεταλούδα).
  3. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα λαχανικά.
  4. Χοντροκόβουμε τα φύλλα σαλάτας, την καρδιά μαρουλιού και τη ρόκα σε σαλατιέρα.
  5. Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
  6. Προσθέτουμε το αγγούρι και τις γαρίδες.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μουστάρδας την τελευταία στιγμή.
  3. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Απόρρητο