"
Μία σαλάτα πανεύκολη και πεντανόστιμη για τους λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο. Αν έχετε μαντολίνο, χρησιμοποιήστε το για να κόψετε το αγγούρι....

Μία σαλάτα πανεύκολη και πεντανόστιμη για τους λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο. Αν έχετε μαντολίνο, χρησιμοποιήστε το για να κόψετε το αγγούρι. Αλλιώς, με το μαχαίρι σας προσπαθήστε να κόψετε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σαλάτα µε γαρίδες και αβοκάντο

  • 1 σαλάτα τρυφερή
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 1 καρδιά μαρούλι
  • 1 αβοκάντο
  • 8 γαρίδες βρασμένες

Για τη σως

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 450 Θερμίδες
    (kcal)
  • 45% Λιπαρά
  • 25% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας την τελευταία στιγμή

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

Για τη σαλάτα µε γαρίδες

Πλένουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε πάρα πολύ λεπτές φέτες.

Καθαρίζουμε τις βρασμένες γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε κατά μήκος (πεταλούδα).

Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα λαχανικά για τη σαλάτα με γαρίδες.

Χοντροκόβουμε τα φύλλα σαλάτας, την καρδιά μαρουλιού και τη ρόκα σε σαλατιέρα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.

Προσθέτουμε το αγγούρι και τις γαρίδες.

Διαφήμιση

Για τη σως

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μουστάρδας την τελευταία στιγμή.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Οδηγός Μαγειρικής

Συμβουλή του Ειδικού

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με υψηλή θρεπτική αξία. Οι γαρίδες περιέχουν 2 πολύ ισχυρά θρεπτικά συστατικά σε μεγάλη συγκέντρωση. Το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο και την ασταξανθίνη. Η ασταξανθίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό και η υπεύθυνη ουσία για το χρώμα τους. Επίσης είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών καθώς στα 120 γρ. περιέχουν 25 γρ. πρωτεΐνης. Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά και έτσι έχει συσχετιστεί με τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία της καρδιάς.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×