Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα μουσκεύουμε το σιτάρι σε μπόλικο νερό για 1 ώρα. Το στραγγίζουμε.
- Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό.
- Βάζουμε καπάκι και το βράζουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τις σουπιές για 5 με 6 λεπτά να πιούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 5 με 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και 1/2 φλ. νερό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Τέλος προσθέτουμε το σιτάρι και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι το σιτάρι να ρουφήξει τα υγρά του φαγητού.
- Αραιώνουμε το ταχίνι με λίγο νερό και το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε.
- Βγαίνει πηχτό, χωρίς σάλτσα και είναι τέλειο!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ