Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε το χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο, καθαρίζουμε πρώτα το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο (ή απλό ξύδι από κρασί), το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.
- Πιάνουμε σταυρωτά το αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο – όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο.
- Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180ºC και το σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.
- Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη.
- Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.
- Το ζουμάκι που μένει μετά το ψήσιμο του χταποδιού το χρησιμοποιείτε σαν dressing, αφού το ανακατέψετε καλά, σε σαλάτες, σε βραστή/ψητή πατάτα, σε σαλάτα ζυμαρικών. Επίσης, ο ζωμός του χταποδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα στην κατσαρόλα με ζυμαρικά ή ρύζι. Δεν θα πιστεύετε τι νοστιμιά θα δώσει στην κατσαρόλα σας.