Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ µΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ µΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε βάζοντας πρώτα το χταπόδι μέσα σε μια κατσαρόλα με το κρασί και νερό ίσα να το καλύπτει.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας όλα τα σκληρά τους φύλλα.
- Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.
- Μέσα σε τηγάνι μαραίνουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο για 1- 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τις αγκινάρες να σοταριστούν.
- Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υγρά που έχουν απομείνει στην κατσαρόλα.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
- Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Μάθετε πώς να διαλέγετε και πώς να μαγειρεύετε σωστά το χταπόδι, για πεντανόστιμα φαγητά.