Ο συνδυασμός του χταποδιού με την αγκινάρα και τον άνηθο, μας δίνει ένα αποτέλεσμα νοστιμότατο!

Ο συνδυασμός του χταποδιού με την αγκινάρα και τον άνηθο, μας δίνει ένα αποτέλεσμα νοστιμότατο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
51

Για το χταπόδι µε αγκινάρες

  • 1 kg χταπόδι
  • 5 αγκινάρες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε βάζοντας πρώτα το χταπόδι μέσα σε μια κατσαρόλα με το κρασί και νερό ίσα να το καλύπτει.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά.

    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας όλα τα σκληρά τους φύλλα.

    Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.

    Μέσα σε τηγάνι μαραίνουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο για 1- 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε και τις αγκινάρες να σοταριστούν.

    Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υγρά που έχουν απομείνει στην κατσαρόλα.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά του.

    Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

    Μάθετε πώς να διαλέγετε και πώς να μαγειρεύετε σωστά το χταπόδι, για πεντανόστιμα φαγητά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται