Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
- Για τη μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας, βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
- Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιούν τα υγρά τους και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να ζεσταθεί για 5′.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το τυρί και τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε μεγάλη φόρμα του κέικ ή ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
- Βάζουμε τα μισά μακαρόνια με σάλτσα και κάνουμε μια στρώση την υπόλοιπη κρέμα.
- Από πάνω άλλη μια στρώση με τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
- Καλύπτουμε τη μακαρονόπιτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και γυρίζουμε τις άκρες.
- Τρυπάμε την επιφάνεια και αλείφουμε με λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, στους 180ºC για περίπου 50′.
- Αν θέλουμε, προς το τέλος του ψησίματος, αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μεγάλο ταψί τη μακαρονόπιτα και ψήνουμε για 10′-15 επιπλέον για πολύ τραγανό αποτέλεσμα.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια, ή χοντρές φέτες.
ΚΡΕΜΑ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για 2′.
- Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε.