• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για την μακαρονόπιτα
  • 2 συσκευασίες έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή 800 γραμ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 6 φύλλα Βηρυττού
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150 γραμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής
  • Για την κρεμα
  • 75 γραμ. βούτυρο
  • 75 γραμ. αλεύρι
  • 750 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λαδώνουμε το σκεύος μας

    Προθερμαίνουμε το φούρνο

    Αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για πιο τραγανό αποτέλεσμα

    Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

    Για τη μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας και σπαγγέτι, βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να ζεσταθεί για 5′.

    Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί και τη μισή κρέμα. Ανακατεύουμε.

    Λαδώνουμε μεγάλη φόρμα του κέικ ή ταψάκι. Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια με σάλτσα και κάνουμε μια στρώση την υπόλοιπη κρέμα. Κάνουμε μια στρώση με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Καλύπτουμε τη μακαρονόπιτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες. Τρυπάμε την επιφάνεια. Αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, στους 180ºC για περίπου 50′.

    Αν θέλουμε, προς το τέλος του ψησίματος, αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μεγάλο ταψί τη μακαρονόπιτα και ψήνουμε για 10′-15 επιπλέον για πολύ τραγανό αποτέλεσμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια, ή χοντρές φέτες σαν το κέικ.

    Για την κρέμα

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για 2′. Τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και ανακατεύουμε.

    Αν σας άρεσε η μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×