Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- Βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε το αρνί με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι, και τα σκόρδα κομμένα σε φέτες. Ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες. Αν έχετε χρόνο, αφήστε κι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
ΕΞΟΧΙΚΟ ΑΡΝΙ
- Μετά το μαρινάρισμα αφήστε το κρέας για το εξοχικό αρνί πάνω στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο φούρνο.
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.
- Ισομοιράζουμε τις πατάτες με τα λαχανικά στις λαδόκολλες.
- Ακουμπάμε πάνω στις πατάτες από μια μερίδα αρνί ή κομμάτια αρνί.
- Τέλος ακουμπάμε το κεφαλοτύρι πάνω στο αρνί.
- Περιχύνουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε.
- Τυλίγουμε την πρώτη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω, τοποθετούμε το πακέτο σε λαμαρίνα.
ΨΗΣΙΜΟ
- Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες αρνί με τον ίδιο τρόπο στη λαδόκολλα και τις τοποθετήσουμε στη λαμαρίνα, βάζουμε το εξοχικό αρνί στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στους 250 °C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
- Μετά το πρώτο μισάωρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Αν βάλετε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C.
Tips
- Υπολογίστε ότι χρειάζεται τουλάχιστον, 4-5 ώρες μαρινάρισμα.