"
Θέλετε να κάνετε τραπέζι, αλλά σας τρομάζει η ιδέα τού τι φαγητό θα φτιάξετε; Εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα! Φανταστική συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη από...

Θέλετε να κάνετε τραπέζι, αλλά σας τρομάζει η ιδέα τού τι φαγητό θα φτιάξετε; Εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα! Φανταστική συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη από τους καλεσμένους σας.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα

  • 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1½ κιλό) ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 σκελ. σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2-3 κλων. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 6 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 6 κομμάτια κεφαλοτύρι (κομμένα σε μέγεθος σπιρτόκουτου)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 λαδόκολλες διπλές

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαρινάρουμε το κρέας στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

    Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλουμε στο φούρνο.

    Για τη μαρινάδα

    Βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές σε ένα μπολ. 

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Περιχύνουμε το αρνί με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι, και τα σκόρδα κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε καλά.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες. Αν έχετε χρόνο, αφήστε κι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.

    Διαφήμιση

    Για το εξοχικό αρνί

    Μετά το μαρινάρισμα αφήστε το κρέας για το εξοχικό αρνί πάνω στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο φούρνο.

    Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες.

    Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.

    Ισομοιράζουμε τις πατάτες με τα λαχανικά στις 6 διπλές λαδόκολλες.

    Ακουμπάμε πάνω στις πατάτες από μια μερίδα αρνί ή κομμάτια αρνί. 

    Τέλος ακουμπάμε το κεφαλοτύρι πάνω στο αρνί.

    Περιχύνουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε.

    Τυλίγουμε την πρώτη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω, τοποθετούμε το πακέτο σε λαμαρίνα.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες αρνί με τον ίδιο τρόπο στη λαδόκολλα και τις τοποθετήσουμε στη λαμαρίνα, βάζουμε το εξοχικό αρνί στο φούρνο.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στους 250 °C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.

    Μετά το πρώτο μισάωρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Αν βάλετε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C.

    Υπολογίστε ότι χρειάζεται τουλάχιστον, 4-5 ώρες μαρινάρισμα.

    Συνοδέψτε αυτό το υπέροχο εξοχικό αρνί, με την πασχαλινή αυγoσαλάτα.

    Ποιά αυγοσαλάτα θα φτιάξεις σαν συνοδευτικό για αυτή τη συνταγή;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×