Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι, στο ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά.
- Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε μικρό ταψί.
- Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ολόκληρο το σκόρδο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ίσα να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με το κάρυ και το κύμινο και τέλος ρίχνουμε την ντομάτα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσουν 5΄ και περιχύνουμε τη σάλτσα κρεμμυδιών στο αρνί.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και 15΄.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25΄, μέχρι να πιει το κρέας τα υγρά του.