Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΝΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΝΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΝΙ
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας κομμένο.
- Αφού σοταριστεί και το αρνί, ρίχνουμε πιπέρι και 5 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Καθώς βράζει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο όσο να μπορεί να το απορροφήσει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Λέσβος, Κάθε γεύση μια ιστορία» του Επιμελητηρίου Λέσβου.