Γέμιση γαλοπούλας

Γέμιση για γαλοπούλα με κιμά, κάστανα, δαμάσκηνα και μπαχαρικά – πλούσια, αρωματική.

Εύκολη
0:30

10 λεπτά

20 λεπτά

γεμιση γαλοπουλασ

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο τα καρεδάκια ψωμιού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 6–7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
  2. Καθαρίζουμε τις μεμβράνες από τα εντόσθια, τα πλένουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον και τα ψιλοκομμένα εντόσθια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6–7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Σβήνουμε το μείγμα με το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να γλασάρει το μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  7. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, τα κάστανα, τα κομμένα καρέ ψωμιού, τα μήλα, τα καρύδια, τα κουκουνάρια, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση.
  8. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσουμε για γέμιση στη γαλοπούλα.
Απόρρητο