Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ BBQ SAUCE
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ BBQ SAUCE
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας δώσει κομμάτι πανσέτας χοντρό με αρκετό εξωτερικό λίπος στην επιφάνεια. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε ρόμβους (μόνο το λίπος στην επιφάνεια όχι το κρέας).
- Αλείφουμε με λάδι γύρω γύρω την πανσέτα. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε γουδί ή μπολ και τα ανακατεύουμε ή τα χτυπάμε με το λάδι να γίνουν πάστα. Αλείφουμε το κρέας.
- Αν έχουμε χρόνο το μαρινάρουμε και μια νύχτα πριν, αλλιώς μόλις το αλείψουμε τριγύρω το αφήνουμε να σταθεί για 30′ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ºC στον αέρα.
- Κάνουμε μια στρώση τα κρεμμύδια σε ταψί.
- Βάζουμε επάνω την πανσέτα με το λίπος προς τα πάνω να το βλέπουμε.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε δυνατό φούρνο για 30′.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 ºC (αν έχουμε αντιστάσεις το γυρίζουμε στις αντιστάσεις και κατεβάζουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου). Συνεχίζουμε το σιγανό ψήσιμο για περίπου 2 ώρες και 15′ μέχρι να τραγανίσει η επιφάνεια και σχεδόν να λιώνει το κρέας όταν τραβάμε με πιρούνι.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15′ και να ανακτήσει τα υγρά του.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατατάκια, bbq sauce και σαλάτα εποχής.
- Για να την καραμελώσουμε αλείφουμε κάθε φέτα πανσέτας με bbq sauce και την αφήνουμε σε σχάρα κάτω από δυνατό γκριλ να καραμελώσει.
- Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι στο ζεστό λάδι για 4′-5′ σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο ή ολόκληρο και το αφήνουμε για 1′ στο λάδι, έπειτα το αφαιρούμε.
- Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15′ να πυκνώσει η σάλτσα.
- Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.