Σαλάτες

Συνταγές για σαλάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τα κάναμε…σαλάτα

Οι σαλάτες είναι η ιδανική λύση γεύση για κάθε ώρα! Είναι το  πρώτο πράγμα που ζητάει ο ουρανίσκος. Η γεύση που καλωσορίζει όλα τα υπόλοιπα φαγητά που υπάρχουν στο τραπέζι.  Άπειρες πρωτότυπες συνταγές για σαλάτες για τραπέζι γιορτής ή για μπουφέ θα σου λύσουν τα χέρια σε κάθε στιγμή και εποχή. 

Γιατί είναι τόσο απαραίτητες;

Είναι απαραίτητες, για αυτό άλλωστε συνοδεύουν όλα τα τραπέζια και όλα τα φαγητά μας. Τόσο η επίδρασή τους στην υγεία μας, όσο και η ισορροπία που προσφέρουν μεταξύ των γεύσεων είναι αυτό που τις καθιστά σχεδόν αναγκαίες στη διατροφή μας.

Βάλε χρώμα στη ζωή και το πιάτο σου

Μια βόλτα στο μανάβη της γειτονιάς είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις, ώστε να προμηθευτείς τα κατάλληλα υλικά. Αν έχεις τον δικό σου κήπο ακόμα καλύτερα! Φρέσκα, ζωντανά υλικά γεμάτα χρώμα και άρωμα είναι το μυστικό της μακροζωίας. 

Ιδέες και παραλλαγές

Εννοείται πως υπάρχουν άπειρες παραλλαγές, μπορεί να είναι γιορτινές, για μπουφέ, αλλά και διαίτης. Υπάρχουν πολλές συνταγές οι οποίες ικανοποιούν όλες τις γεύσεις και τα γούστα, ακόμα και των πιο απαιτητικών.

Έτσι, λαμβάνω την πληθώρα των θρεπτικών στοιχείων του γεύματος μου χωρίς πολλές προετοιμασίες εύκολα και γρήγορα. 

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε καλοκαιρινές πράσινες σαλάτες λαχανικών; Με λίγα και εύκολα υλικά είναι το νούμερο ένα στις επιλογές γεύματος που θα σε χορτάσουν και θα σε δροσίσουν. Μπορεί να είναι από μία απλή πράσινη, αλλά και πιο περίπλοκη.

Φτιάξε πρωτότυπες σαλάτες για τραπέζι γιορτής και για μπουφέ, ώστε να απογειώσεις τις γεύσεις των καλεσμένων και θα με θυμηθείς. Εκτός όμως από ειδικές περιστάσεις είναι και μια υγιεινή επιλογή που πρέπει να συνοδεύει όλα μας τα γεύματα. Όσο περισσότερα χρώματα έχουν, τόσο πιο θρεπτικές είναι.

Σαλάτες λοιπόν, ελαφριές, υγιεινές, χορταστικές, εύκολες γρήγορες και πεντανόστιμες! Με πληθώρα υλικών και χρωμάτων για κάθε γεύση και για κάθε γούστο! Φτιάξτε τις συνταγές που προτείνουμε για να εμπλουτίσετε το τραπέζι και την διατροφή σας.