Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Εξοπλισμός
Γάστρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το λεμονάτο κατσικάκι στη γάστρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
- Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι ή να κόψουμε το κατσίκι σε μερίδες.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, χυμό και ξύσμα τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Τα χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.
- Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε τις πατάτες σε γάστρα μεγάλη ή βαθύ ταψί.
- Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και τα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο.
- Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του κατσικιού και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε το κρέας πάνω στο στρώμα πατάτας.
- Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες.
- Τέλος, προσθέτουμε στη γάστρα ή στο ταψί το νερό.
- Καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι ή αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C.
- Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ή το ταψί, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα άγρα του κατσικιού και της γάστρας.
- Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.