Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρώτα ζεματάμε σε νερό που βράζει τη συκωταριά για 10΄.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια.
- Βουτάμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό για να ανοίξουν και τις απλώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα από το ζύμωμα.
- Χωρίζουμε την μπόλια σε 10-12 κομμάτια.
- Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι μπόλιας και κλείνουμε σε πακετάκι. Ομοίως ετοιμάζουμε και τους υπόλοιπους μεζέδες.
- Σε λαμαρίνα στρώνουμε τις κληματόβεργες.
- Ακουμπάμε επάνω τους λαμπρομεζέδες με την ένωση προς τα κάτω και ψήνουμε για περίπου 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Tips
- Μπορούμε να τα ζυμώσουμε και στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος.