Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ µΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ µΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.
- Σε πλασοτέ (ρηχή και φαρδιά) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
- Πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν το κρέας,
- Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια,
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Σ’ ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
- Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε με ρύζι.
- Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).