Λαχταριστό πικάντικο μοσχάρι για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων και όχι μόνο! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.

Λαχταριστό πικάντικο μοσχάρι για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων και όχι μόνο! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
54

Για το μοσχάρι µε πάπρικα και γιαούρτι

  • 1200 γρ. μοσχάρι (ποντίκι νουά ή χτένι σπάλας)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ εμπορίου
  • 1 κ.σ. αλεύρι ή κορνφλάουερ
  • Αλάτι
  • 1 συσκ. γιαούρτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχάρι

    Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.

    Σε πλασοτέ (ρηχή και φαρδιά) κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.

    Πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν το κρέας,

    Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.

    Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια,

    Προσθέτουμε αλάτι.

    Σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.

    Σ’ ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.

    Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

    Σερβίρουμε με ρύζι.

    Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται