Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.
- Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη πανσέτα και την βάζουμε πάνω στις πατάτες.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.
- Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς τις πανσέτας είναι απίστευτες.
- Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.