Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ WELLINGTON
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ WELLINGTON
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ WELLINGTON
- Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλάτι, ανάμεικτα πιπέρια και φρέσκο θυμάρι.
- Κυλάμε το χοιρινό φιλέτο να ντυθεί (και τα δυο κομμάτια).
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και αφήνουμε να γλασάρει και να κρατήσουμε όλα τα αρώματα του.
- Απλώνουμε δυο κομμάτια μεμβράνη κουζίνας στον πάγκο.
- Βάζουμε επάνω σε κάθε μεμβράνη δυο φέτες προσούτο πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Αλείφουμε με λίγη πάστα μανιταριών.
- Ακουμπάμε επάνω το κρέας.
- Αλείφουμε με την υπόλοιπη πάστα μανιταριών.
- Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και στρίβουμε τα πλαϊνά της μεμβράνης σαν καραμέλα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να φορμαριστεί και να κρυώσει λίγο.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο απλώνουμε τη σφολιάτα, πασπαλίζουμε με αλεύρι στην επιφάνεια της.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη περίπου 5 εκ. όλη την επιφάνεια γύρω γύρω ώστε να λεπτύνει το φύλλο.
- Κόβουμε στα δυο.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το κρέας τοποθετούμε κάθε ψαρονέφρι πάνω στην σφολιάτα.
- Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε το φύλλο γύρω γύρω.
- Τυλίγουμε σε ρολό με την ένωση προς τα κάτω.
- Κόβουμε τα πλαϊνά αν εξέχουν πολύ.
- Αφήνουμε 4-5 εκ. ώστε να γυρίσουμε τις ενώσεις από κάτω και να σφραγίσουμε το πακέτο σφολιάτας με το ψαρονέφρι.
- Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης χωρίς να κόψουμε το φύλλο μόνο με επιφανειακές χαρακιές.
- Αλείφουμε με διάλυμα αυγού.
- Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC αέρα.
- Τοποθετούμε τα ρολά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αλείφουμε πάλι με λίγο διάλυμα αυγού.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 με 180ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά να ξεκουραστεί το κρέας και να ανακτήσει τα υγρά του.
- Σερβίρουμε κόβοντας σε χοντρές φέτες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
- Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια.
- Τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ με διακοπτόμενη κίνηση να γίνουν σαν κιμάς, όχι κρέμα.
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε νερό.
- Στύβουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια από το νερό τους.
- Τα ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι, αφήνουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας να πιούν τα υγρά τους.
- Να γίνει το μείγμα σαν πάστα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε την κρέμα μπαλσάμικο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να αλείψουμε το κρέας.