Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
- Ο γύρος χοιρινός χρειάζεται να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κρέας σε κομμάτια (για γύρο) οριζόντια και λεπτά.
- Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα υλικά.
- Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σκεπασμένα από 4 ώρες ως και µία νύχτα, να μαριναριστούν καλά.
- Για να στήσουμε το γύρο χρειαζόμαστε κοτοπουλιέρα (από το φούρνο της κουζίνας) ή αυτοσχέδια πατέντα.
- Αλλιώς, μπορούμε να τον περάσουμε σε τρία σουβλιά για κεµπάπ.
- Τον τυλίγουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τον ακουμπάμε σε ταψάκι γεμάτο νερό, πλαγιαστά.
- Ψήνουμε στους 200ºC για 1 ώρα και 30΄.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τον γύρο να ξεροψηθεί.
- Κόβουμε τα ψημένα κομμάτια και αφήνουμε τον υπόλοιπο γύρο να ροδίσει.
- Σερβίρουμε µε σπιτικές πίτες, τζατζίκι και ψητές ντομάτες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
- Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι αφήνοντας το κοτσάνι για να συγκρατεί τη σάρκα και χαράζουμε σε ρόμβους τη σάρκα, αλατίζουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 35′-40′ να μαλακώσουν καλά.
- Ανακατεύουμε γιαούρτι με λίγο λάδι, αλάτι και ζάαταρ.
- Γαρνίρουμε τις ψητές μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με ρόδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
- Αφαιρούμε το κοτσάνι και ψήνουμε τις ντομάτες για 35′-40′.
- Αφού κρυώσουν τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε κρεμμύδι, πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι και μαϊντανό.
- Σερβίρεται κρύα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ