Γύρος ντονέρ κεμπάπ

Ντονέρ κεμπάπ στο φούρνο! Φτιάξτε σπιτικό γύρο ντονέρ σε ένα οικογενειακό τραπέζι ή για την παρέα σου.

Εύκολη
0:35

6- 8 μερίδες

5 λεπτά

30 λεπτά

ντονέρ κεμπάπ - γυροσ ντονερ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ, στο ζυμωτήριο.
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.
  3. Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ.
  4. Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο.
  5. Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
  6. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.
  7. Φροντίζουμε να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου, αν αρπάξει γρήγορα από πάνω.
  8. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).
  9. Σε μία πιατέλα, βάζουμε τις ψημένες πίτες.
  10. Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και στη μέση βάζουμε το γύρο.
  11. Σερβίρουμε με σως γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.

ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο (προαιρετικά), τον μαϊντανό και το αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε ένα παγάκι.
  3. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απόρρητο