Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ, στο ζυμωτήριο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ.
- Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο.
- Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
- Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.
- Φροντίζουμε να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου, αν αρπάξει γρήγορα από πάνω.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).
- Σε μία πιατέλα, βάζουμε τις ψημένες πίτες.
- Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και στη μέση βάζουμε το γύρο.
- Σερβίρουμε με σως γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.
ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο (προαιρετικά), τον μαϊντανό και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε ένα παγάκι.
- Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε πολύ καλά.