Ντονέρ κεμπάπ στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε σπιτικό ντονέρ κεμπάπ σε ένα οικογενειακό τραπέζι και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει...

Ντονέρ κεμπάπ στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε σπιτικό ντονέρ κεμπάπ σε ένα οικογενειακό τραπέζι και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
132

Για το γύρο ντονέρ κεμπάπ της Αργυρώς

  • 1 kg κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (τριμμένα με τα υγρά τους)
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 2 φλ. γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 1-2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • φέτ. ντομάτας
  • φέτ. κρεμμυδιού
  • Πίτες για σουβλάκια (ψημένες και κομμένες στα 4)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γύρο ντονέρ κεμπάπ

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ, στο ζυμωτήριο.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.

    Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ.

    Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο.

    Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.

    Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου το ντονέρ για περίπου 30 λεπτά.

    Φροντίζουμε να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου, αν αρπάξει γρήγορα από πάνω.

    Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).

    Σε μία πιατέλα, βάζουμε τις ψημένες πίτες.

    Αν θέλετε να φτιάξετε με τα χεράκια σας πίτες για σουβλάκι.

    Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα.

    Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σως γιαουρτιού.

    Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.

    Για τη σως γιαούρτι

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο (προαιρετικά), τον μαϊντανό και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένα.

    Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τη σως.

    Μετά τη αγαπημένη συνταγή γύρος ντονέρ κεμπάπ, βρείτε άλλη μια καταπληκτική συνταγή κεμπαπ γιαουρτλού:

    κεμπάπ γιαουρτλού Κεμπάπ γιαουρτλού, με τέλεια σάλτσα εζμέ της Αργυρώς
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται