Χοιρινό με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη

Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στην κατσαρόλα από τα πιο εύκολα, γρήγορα νόστιμα φαγητά για το γιορτινό τραπέζι.

4

5 λεπτά

40 λεπτά

χοιρινό με δαμάσκηνα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα ζεσταίνουμε την μαυροδάφνη σε μικρή κατσαρόλα και την αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Προσθέτουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκκα.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά στο ζεστό κρασί.
  4. Κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν) το ψαρονέφρι.
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
  6. Ροδίζουμε το ψαρονέφρι για 2΄ από κάθε πλευρά.
  7. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
  8. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι.
  9. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη μαυροδάφνη.
  10. Σιγοβράζουμε 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι.
  11. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  12. Δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα.
  13. Το χοιρινό με δαμάσκηνα συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας ή πατάτες βουτύρου.

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο αγαπάτε αλλά και φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια.
Απόρρητο