Το χοιρινό με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη είναι φανταστική και γρήγορη συνταγή. Σε μισή ώρα τρώτε! Απλά φτιάξτε το. Είναι τέλειο και...

Το χοιρινό με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη είναι φανταστική και γρήγορη συνταγή. Σε μισή ώρα τρώτε! Απλά φτιάξτε το. Είναι τέλειο και εντυπωσιακό!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
111

Για το χοιρινό με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη

  • 3 κομμάτι/ια ψαρονέφρι (περίπου 1 κιλό)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 10 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1/4 φλ. μπαλσάμικο
  • 1½ φλ. μαυροδάφνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα αποξηραμένα φρούτα

    Πρώτα ζεσταίνουμε την μαυροδάφνη σε μικρή κατσαρόλα και την αποσύρουμε από την φωτιά.

    Προσθέτουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκκα.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά στο ζεστό κρασί.

    Για το χοιρινό

    Κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν) το ψαρονέφρι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

    Ροδίζουμε το ψαρονέφρι 2΄ από κάθε πλευρά.

    Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.

    Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι.

    Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη μαυροδάφνη.

    Σιγοβράζουμε 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα.

    Είναι μία συνταγή που μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.

    Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο αγαπάτε αλλά και φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια.

    Το χοιρινό με δαμάσκηνα συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας ή πατάτες βουτύρου.

    Αν σας άρεσε το χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται