Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αγοράζουμε ολόκληρο το καρέ χοιρινό (ενωμένες μπριζόλες) και ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει (ξύσει) τις άκρες του, 3-4 εκ., ώσπου να φανούν τα κόκαλα.
- Βάζουμε το χοιρινό καρέ σε ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε το κρέας για 15΄ στους 220°C, να ροδίσει ελαφρά.
- Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Στο μεταξύ τρίβουμε το μπαγιάτικο ψωμί στον τρίφτη ή στο μίξερ σε ψίχουλα.
- Τα τοποθετούμε σε μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το μισοψημένο καρέ με τη μουστάρδα.
- Κολλάμε επάνω στο κρέας με τα χέρια, την κρούστα ψωμιού και την πατάμε καλά, να κολλήσει.
- Με προσοχή σηκώνουμε το χοιρινό καρέ όρθιο και ενώνουμε τις δύο άκρες του, σχηματίζοντας κορόνα.
- Το δένουμε με διπλό σπάγκο.
- Ξαναψήνουμε το χοιρινό καρέ στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15΄.
- Αφαιρούμε τον σπάγκο και το βγάζουμε ολόκληρο σε πιατέλα.
- Το χοιρινό καρέ στο φούρνο συνοδεύεται με πολλές γαρνιτούρες. Από πουρέ μέχρι πατάτες φούρνου.
- Δείτε εύκολες συνταγές για τα πιο νόστιμα συνοδευτικά εδώ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ