"
Χοιρινό καρέ στο φούρνο με τέλεια κρούστα από την Αργυρώ! Πεντανόστιμη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες καρέ, εντυπωσιακές στην όψη αλλά και στη γεύση!...

Χοιρινό καρέ στο φούρνο με τέλεια κρούστα από την Αργυρώ! Πεντανόστιμη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες καρέ, εντυπωσιακές στην όψη αλλά και στη γεύση! Ένα φαγητό που μπορείτε να σερβίρετε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και όλοι να μαγευτούν από την νοστιμιά του.

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το χοιρινό καρέ στο φούρνο

  • 1 ολόκληρο (περίπου 2 κιλά) χοιρινό καρέ
  • 1/2 φραντζόλα ψωμί 2-3 ημερών
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μία φανταστική συνταγή για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς κι όχι μόνο από την Αργυρώ. Το χοιρινό καρέ είναι ένα εντυπωσιακό φαγητό που μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους και να τους εντυπωσιάσετε. Χρειάζεστε λίγα υλικά για να έχετε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Μπορείτε να φτιάξετε και μαρινάδα πριν από το μαγείρεμα για να έχετε το πιο ζουμερό κρέας. Η μπριζόλα καρέ στο φούρνο είναι απλά θεϊκή και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή από την εμφάνισή της και την γεύση της. 

    Χοιρινό καρέ στο φούρνο

    Αγοράζουμε ολόκληρο το χοιρινό καρέ (ενωμένες μπριζόλες) και ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει (ξύσει) τις άκρες του, 3-4 εκ., ώσπου να φανούν τα κόκαλα.

    Βάζουμε το χοιρινό καρέ σε λαμαρίνα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ψήνουμε το κρέας για 15΄ στους 220°C, να ροδίσει ελαφρά.

    Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Στο μεταξύ τρίβουμε το μπαγιάτικο ψωμί στον τρίφτη ή στο μίξερ σε ψίχουλα.

    Τα τοποθετούμε σε μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

    Ζυμώνουμε καλά το μίγμα.

    Με ένα πινέλο αλείφουμε το μισοψημένο καρέ με τη μουστάρδα.

    Με τα χέρια κολλάμε επάνω στο κρέας την κρούστα ψωμιού και την πατάμε καλά, να κολλήσει.

    Με προσοχή σηκώνουμε το χοιρινό καρέ όρθιο και ενώνουμε τις δύο άκρες του, σχηματίζοντας κορόνα.

    Το δένουμε με διπλό σπάγκο.

    Ξαναψήνουμε το χοιρινό καρέ στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15΄.

    Αφαιρούμε τον σπάγκο και το βγάζουμε ολόκληρο σε πιατέλα.

    Το χοιρινό καρέ στο φούρνο συνοδεύεται με πολλές γαρνιτούρες. Από πουρέ μέχρι πατάτες φούρνου.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×