Φασολάδα με κοτόπουλο και χόρτα

Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή.

5

50 λεπτά

50 λεπτά

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΧΟΡΤΑ

  1. Σε μπόλικο νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε πλασοτέ κατσαρόλα βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω.
  4. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα.
  5. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄, προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
  6. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό κότας να σκεπαστούν τα υλικά.
  7. Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 30΄.
  8. Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια, τα χόρτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το σκεπάζουμε.
  10. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να χυλώσουν τα φασόλια.
  11. Στο τέλος η φασολάδα μοιάζει με παχιά σούπα.
Απόρρητο