• προετοιμασία 50 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γραμμ. φασόλια μικρά ή μαυρομάτικα
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μάτσο σέσκουλα ή λάπαθα χοντροκομμένα
  • Aλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φασολάδα με κοτόπουλο & χόρτα

    Σε μπόλικο νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.

    Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα.

    Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄, προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.

    Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό κότας να σκεπαστούν τα υλικά.

    Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 30΄.

    Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια, τα χόρτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το σκεπάζουμε.

    Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να χυλώσουν τα φασόλια.

    Στο τέλος η φασολάδα μοιάζει με παχιά σούπα.

    Κάτι μαγειρεύεται