Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την κότα βραστή με ρύζι, βράζουμε πρώτα σε βαθιά κατσαρόλα την κότα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, έως ότου να μαλακώσει καλά.
- Προς το τέλος του χρόνου αλατίζουμε και όποτε είναι αναγκαίο, ξαφρίζουμε.
- Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.
- Μετράμε το ζωμό, Θέλουμε 8 νεροπότηρα, αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.
- Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 15΄.
- Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι και στύβουμε τα λεμόνια.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.