Κότα πιλάφι

Αυτό το πιλάφι κοτόπουλο είναι ένα υγιεινό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα. Το καλύτερο μέρος; Είναι το πιο εύκολο φαγητό στην προετοιμασία. Κοτα βραστη με ρύζι

8

5 λεπτά

2 ωρες και 15 λεπτά

κότα βραστή με ρυζι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την κότα βραστή με ρύζι, βράζουμε πρώτα σε βαθιά κατσαρόλα την κότα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, έως ότου να μαλακώσει καλά.
  2. Προς το τέλος του χρόνου αλατίζουμε και όποτε είναι αναγκαίο, ξαφρίζουμε.
  3. Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.
  4. Μετράμε το ζωμό, Θέλουμε 8 νεροπότηρα, αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.
  5. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 15΄.
  6. Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι και στύβουμε τα λεμόνια.
  7. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Απόρρητο