• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 15 λεπτά
50
  • 1 κότα ελευθέρας βοσκής 1½ κιλό
  • 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κότα πιλάφι

    Για την κότα βραστή με ρύζι, βράζουμε πρώτα σε βαθιά κατσαρόλα την κότα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, έως ότου να μαλακώσει καλά. Προς το τέλος του χρόνου αλατίζουμε και, όποτε είναι αναγκαίο, ξαφρίζουμε.

    Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.

    Μετράμε το ζωμό. Θέλουμε 8 νεροπότηρα. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.

    Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 15΄. Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι και στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσε η κότα βραστή με ρύζι, θα λατρέψετε και την παρακάτω κλασική συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται