Εκτέλεση
Για την κότα βραστή με ρύζι, βράζουμε πρώτα σε βαθιά κατσαρόλα την κότα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, έως ότου να μαλακώσει καλά.
Προς το τέλος του χρόνου αλατίζουμε και όποτε είναι αναγκαίο, ξαφρίζουμε.
Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.
Μετράμε το ζωμό, Θέλουμε 8 νεροπότηρα, αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.
Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 15΄.
Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι και στύβουμε τα λεμόνια.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.