Αυτό το πιλάφι κοτόπουλο είναι ένα υγιεινό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα. Το καλύτερο μέρος; Είναι το πιο εύκολο φαγητό στην προετοιμασία.

Αυτό το πιλάφι κοτόπουλο είναι ένα υγιεινό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα. Το καλύτερο μέρος; Είναι το πιο εύκολο φαγητό στην προετοιμασία.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 15 λεπτά
50

Για το πιλάφι με κοτόπουλο

  • 1 κότοπουλο ελευθέρας βοσκής 1½
  • 1/2 kg ρύζι Καρολίνα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλων. σέλινο
  • 2 λεμόνια, χυμός
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για την κότα βραστή με ρύζι, βράζουμε πρώτα σε βαθιά κατσαρόλα την κότα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, έως ότου να μαλακώσει καλά.

    Προς το τέλος του χρόνου αλατίζουμε και όποτε είναι αναγκαίο, ξαφρίζουμε.

    Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.

    Μετράμε το ζωμό, Θέλουμε 8 νεροπότηρα, αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.

    Μόλις πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι και το σιγοβράζουμε για 15΄.

    Στο τέλος τρίβουμε το πιπέρι και στύβουμε τα λεμόνια.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται