Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Αφήνουμε το πουλερικό στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά και το στεγνώνουμε μέσα έξω.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην κοιλιά.
- Το γεμίζουμε.
- Το δένουμε με σπάγκο να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.
- Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί.
- Ακουμπάμε το γεμιστό κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με την φλούδα.
- Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά.
- Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε στο ταψί.
ΨΗΣΙΜΟ
- Επιλέξτε τον αργό ή τον γρήγορο τρόπο ψησίματος που σας προτείνω, ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.
- Και στις δύο περιπτώσεις, 20-25 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγουμε τις λαδόκολλες.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια ολόκληρα, τα ντοματίνια κομμένα, το τυρί κομμένο σε καρέ, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Αραδιάζουμε όλα τα υλικά, πλάι στο κοτόπουλο και στα ζουμιά του.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά περίπου.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170°C για 2 ώρες, ανοίγουμε τις λαδόκολλες.
- Δυναμώνουμε το φούρνο στους 200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στoν αέρα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά, ανοίγουμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.