Κοτόπουλο κλέφτικο γεμιστό στη λαδόκολλα

Γεμιστό κοτόπουλο στη λαδόκολλα,σκέτη νοστιμιά! Εύκολη, ελαφριά και καλοκαιρινή συνταγή, με πολλά λαχανικά και μαστιχωτό τυρί.

Εύκολη
1:35

6

15 λεπτά

1 ώρα και 20 λεπτά

κοτόπουλο κλέφτικο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  3. Αφήνουμε το πουλερικό στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά και το στεγνώνουμε μέσα έξω.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην κοιλιά.
  5. Το γεμίζουμε.
  6. Το δένουμε με σπάγκο να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.
  7. Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί.
  8. Ακουμπάμε το γεμιστό κοτόπουλο.
  9. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  10. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε γύρω γύρω.
  11. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με την φλούδα.
  12. Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά.
  13. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε στο ταψί.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Επιλέξτε τον αργό ή τον γρήγορο τρόπο ψησίματος που σας προτείνω, ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.
  2. Και στις δύο περιπτώσεις, 20-25 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγουμε τις λαδόκολλες.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια ολόκληρα, τα ντοματίνια κομμένα, το τυρί κομμένο σε καρέ, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
  4. Αραδιάζουμε όλα τα υλικά, πλάι στο κοτόπουλο και στα ζουμιά του.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά περίπου.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170°C για 2 ώρες, ανοίγουμε τις λαδόκολλες.
  2. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στoν αέρα.
  2. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά, ανοίγουμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.
Απόρρητο