Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΠΡΙΚΑΖ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΠΡΙΚΑΖ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.
- Προσθέτουμε το θυμάρι.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και στη συνέχεια αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 15’.
- Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο παπρικάζ με τη σάλτσα του.
- Δείτε τα μυστικά μου για τέλειο σπυρωτό ρύζι πιλάφι.
- Ψάχνετε για εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές με κοτόπουλο; Βρείτε τες όλες εδώ!
Tips
- Αν το φτιάξετε με κομμάτια κοτόπουλου τότε προσαρμόζουμε το χρόνο βρασμού ανάλογα με το μέγεθος των μερίδων.