Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Τηγάνι
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εκτέλεση
ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
- Σε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σε πολύ χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7΄-8΄.
- Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τις μεμβράνες και τα ψιλοκόβουμε.
- Τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φασκόμηλο, να σοταριστούν για 5΄-6΄, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
- Τα σβήνουμε με το κονιάκ και τη μαυροδάφνη.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Με τρυπητή κουτάλα θα βγάλουμε τα συκωτάκια από το τηγάνι.
- Αφήνουμε να βράσουν τα υγρά και να μειωθεί στο μισό ο όγκος τους.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε τα συκωτάκια (αφού κρυώσουν) και τα πολτοποιούμε.
- Τα αδειαζουμε σε ενα μπολ.
- Προσθέτουμε και τα συμπυκνωμένα υγρά (αφού κρυώσουν).
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, ν’ αφρατέψει, και ρίχνουμε μέσα τα πολτοποιημένα υλικά.
- Τοποθετούμε τα συκωτακια με ολο το μιγμα σε φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για να ξεφορμάρουμε .