Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Τηγάνι
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εκτέλεση
ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
- Σε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σε πολύ χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7΄-8΄.
 - Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τις μεμβράνες και τα ψιλοκόβουμε.
 - Τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φασκόμηλο, να σοταριστούν για 5΄-6΄, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
 - Τα σβήνουμε με το κονιάκ και τη μαυροδάφνη.
 - Αλατοπιπερώνουμε.
 - Με τρυπητή κουτάλα θα βγάλουμε τα συκωτάκια από το τηγάνι.
 - Αφήνουμε να βράσουν τα υγρά και να μειωθεί στο μισό ο όγκος τους.
 - Στο μπλέντερ χτυπάμε τα συκωτάκια (αφού κρυώσουν) και τα πολτοποιούμε.
 - Τα αδειαζουμε σε ενα μπολ.
 - Προσθέτουμε και τα συμπυκνωμένα υγρά (αφού κρυώσουν).
 - Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, ν’ αφρατέψει, και ρίχνουμε μέσα τα πολτοποιημένα υλικά.
 - Τοποθετούμε τα συκωτακια με ολο το μιγμα σε φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
 - Βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για να ξεφορμάρουμε .
 









