Ευκολα συκωτακια κοτοπουλου
Σε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σε πολύ χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7΄-8΄.
Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τις μεμβράνες και τα ψιλοκόβουμε.
Τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φασκόμηλο, να σοταριστούν για 5΄-6΄, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Τα σβήνουμε με το κονιάκ και τη μαυροδάφνη.
Αλατοπιπερώνουμε.
Με τρυπητή κουτάλα θα βγάλουμε τα συκωτάκια από το τηγάνι.
Αφήνουμε να βράσουν τα υγρά και να μειωθεί στο μισό ο όγκος τους.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τα συκωτάκια (αφού κρυώσουν) και τα πολτοποιούμε.
Τα αδειαζουμε σε ενα μπολ.
Προσθέτουμε και τα συμπυκνωμένα υγρά (αφού κρυώσουν).
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, ν’ αφρατέψει, και ρίχνουμε μέσα τα πολτοποιημένα υλικά.
Τοποθετούμε τα συκωτακια με ολο το μιγμα σε φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για να ξεφορμάρουμε .