Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά.
- Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
- Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα και το μοσχοκάρυδο.
- Τα ανακατεύουμε και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.
- Ρίχνουμε το χυμό και λίγο λίγο ζυμώνοντας, το χλιαρό νερό με τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό.
- Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης και είναι εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
- Τότε προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε για να μπουν μέσα της.
- Την μαζεύουμε σε μπάλα, την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά.
- Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 45΄-1 ώρα.
- Όταν φουσκώσει, την αδειάζουμε στον πάγκο.
- Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, τα πλάθουμε και τα αραδιάζουμε σε 2 ταψιά.
- Τα σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου για 45΄.
- Αν θέλουμε, τα αλείφουμε με το διάλυμα αυγού (χτυπάμε το αυγό, το νερό και τη ζάχαρη με ένα πιρούνι).
- Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά.