Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώνει γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν το προσθέσουμε μέσα στο μίγμα μας.
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το κρύο λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει λείο το μίγμα μας και προσθέτουμε τα μπισκότα.
- Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο ή λάδι.
- Ανακινούμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη την επιφάνια του τηγανιού.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά από το μίγμα μέσα στο τηγάνι.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα.
- Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.