!Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για τηγανίτες με μπισκότο και θα με θυμηθείτε όταν σας λέω ότι θα γίνει η αγαπημένη σας! Είναι τόσο νόστιμες και λαχταριστές...

!Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για τηγανίτες με μπισκότο και θα με θυμηθείτε όταν σας λέω ότι θα γίνει η αγαπημένη σας! Είναι τόσο νόστιμες και λαχταριστές αυτές οι τηγανίτες που τα παιδιά τις λατρεύουν και οι μεγάλοι ζορίζονται να φάνε μόνο μια μερίδα. Το τριμμένο μπισκότο σκάει μέσα στην αφράτη τηγανίτα και την κάνει πιο…ενδιαφέρουσα. Αν σας αρέσει να καταλαβαίνετε το μπισκότο σε κάθε μπουκιά, χοντροκόψτε το. Αν πάλι όχι, τρίψτε το ψιλό και πάλι έτσι το μπισκότο θα δώσει τη μοναδική του γεύση στις τηγανίτες με μπισκότο. Σερβίρετέ τες, περιχύστε τες με μπόλικο σιρόπι φράουλας, ψιλοκομμένες φράουλες και μπισκότα, λίγο γιαούρτι και έτοιμες! Οι πιο λαχταριστές τηγανίτες με μπισκότο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
8

Για τις τηγανίτες με μπισκότο

  • 1 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 12 γεμιστά μπισκότα ψιλοκομμένα ή τριμμένα

Για το σερβίρισμα

  • Σιρόπι φράουλας
  • Γιαούρτι
  • Φρέσκες φράουλες ή άλλα κόκκινα φρούτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις τηγανίτες με μπισκότο

    Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ.

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώνει γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν το προσθέσουμε μέσα στο μίγμα μας.

    Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το κρύο λιωμένο βούτυρο και το γάλα.

    Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει λείο το μίγμα μας και προσθέτουμε τα μπισκότα.

    Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 15 λεπτά.

    Για το ψήσιμο

    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο ή λάδι.

    Ανακινούμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη την επιφάνια του τηγανιού.

    Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά από το μίγμα μέσα στο τηγάνι.

    Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα.

    Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

    Σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται