Για τις τηγανίτες με μπισκότο
Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώνει γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν το προσθέσουμε μέσα στο μίγμα μας.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το κρύο λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει λείο το μίγμα μας και προσθέτουμε τα μπισκότα.
Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Για το ψήσιμο
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο ή λάδι.
Ανακινούμε να λιώσει το βούτυρο και να πάει σε όλη την επιφάνια του τηγανιού.
Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά από το μίγμα μέσα στο τηγάνι.
Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα.
Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.