Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη μαγιά, το γάλα, τα αυγά, το ξύσμα και το μαχλέπι.
- Τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Δουλεύουμε με το γάντζο ζυμώματος.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα.
- Δουλεύουμε τη ζύμη για τσουρέκια χωρίς φούσκωμα στο μίξερ για 10 λεπτά.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Η ζύμη με υπομονή μπορεί να ζυμωθεί και με τα χέρια, χωρίς μίξερ.
- Βουτάμε τα χέρια σε λιωμένο βούτυρο και πιάνουμε τη ζύμη.
- Την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.
- Πλάθουμε 3 μικρά τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ανακατεύουμε ένα κρόκο αυγού και λίγες σταγόνες νερό και αλείφουμε τα τσουρέκια.
- Τα βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 50°C για 45 λεπτά.
- Δυναμώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα τσουρέκια για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Tips
- Δε χρειάζεστε ζυγαριά. Με το ίδιο φλιτζάνι θα μετρήσετε όλα τα υλικά.
- Το αλεύρι τα 600 γρ. είναι ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 3/4 φλ. αλεύρι επιπλέον.
- Όπως καταλαβαίνετε η μαγιά χρειάζεται λίγο χρόνο για να ενεργοποιηθεί αλλιώς τα τσουρέκια θα γίνουν σαν χοντρή πίτσα.
- Τα τσουρέκια μπορείτε να τα φτιάξετε αρκετές ημέρες πριν και αφού κρυώσουν τελείως, να τα καλύψετε με μεμβράνη τροφίμων ώστε να διατηρηθούν μαλάκα και αφράτα μέχρι να τα καταναλώσετε το Πάσχα.
- Μελετήστε ακόμα περισσότερα μυστικά για επιτυχημένα τσουρέκια.