Τσουρέκια χωρίς φούσκωμα

Τσουρέκια χωρίς φούσκωμα με ξηρή μαγιά και χωρίς αναμονή! Γίνονται στα γρήγορα και είναι για αρχάριους. Δεν γίνονται τόσο φουσκωτά αλλά είναι πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα.

Εύκολη
1:25

3 - τμχ

15 λεπτά

1 ώρα και 10 λεπτά

Τσουρέκια χωρίς φούσκωμα με ξηρή μαγιά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑ

Video

Εκτέλεση

    1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη μαγιά, το γάλα, τα αυγά, το ξύσμα και το μαχλέπι.
    2. Τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
    3. Δουλεύουμε με το γάντζο ζυμώματος.
    4. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα.
    5. Δουλεύουμε τη ζύμη για τσουρέκια χωρίς φούσκωμα στο μίξερ για 10 λεπτά.
    6. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
    7. Η ζύμη με υπομονή μπορεί να ζυμωθεί και με τα χέρια, χωρίς μίξερ.
    8. Βουτάμε τα χέρια σε λιωμένο βούτυρο και πιάνουμε τη ζύμη.
    9. Την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.
    10. Πλάθουμε 3 μικρά τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
    11. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    12. Ανακατεύουμε ένα κρόκο αυγού και λίγες σταγόνες νερό και αλείφουμε τα τσουρέκια.
    13. Τα βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 50°C για 45 λεπτά.
    14. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα τσουρέκια για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Tips

  • Δε χρειάζεστε ζυγαριά. Με το ίδιο φλιτζάνι θα μετρήσετε όλα τα υλικά.
  • Το αλεύρι τα 600 γρ. είναι ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 3/4 φλ. αλεύρι επιπλέον.
  • Όπως καταλαβαίνετε η μαγιά χρειάζεται λίγο χρόνο για να ενεργοποιηθεί αλλιώς τα τσουρέκια θα γίνουν σαν χοντρή πίτσα.
  • Τα τσουρέκια μπορείτε να τα φτιάξετε αρκετές ημέρες πριν και αφού κρυώσουν τελείως, να τα καλύψετε με μεμβράνη τροφίμων ώστε να διατηρηθούν μαλάκα και αφράτα μέχρι να τα καταναλώσετε το Πάσχα.
  • Μελετήστε ακόμα περισσότερα μυστικά για επιτυχημένα τσουρέκια.
Απόρρητο