Τυρόψωμο Καστοριάς

Οι τυροκόμοι της Καστοριάς φημίζονται για τη φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, την κεφαλογραβιέρα και το κατσικίσιο τυρί τους. Φανταστείτε λοιπόν πόσο νόστιμο και απολαυστικό γίνεται το τυρόψωμο Καστοριάς,

8

15 λεπτά

45 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  1. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα για 2 ώρες, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βουτάμε τα δάχτυλα σε ελαιόλαδο και λαδώνουμε ένα φύλλο κι από τις δυο πλευρές.
  3. Το στρώνουμε σε ταψί.
  4. Πασπαλίζουμε με φέτα, τριμμένη γραβιέρα, ρίγανη, λίγα φιλέτα ψητής πιπεριάς και λίγη λιαστή ντομάτα.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, σε στρώσεις.
  7. Φύλλο λαδωμένο, φέτα, γραβιέρα, ρίγανη, ψητή πιπεριά, λιαστή ντομάτα.
  8. Αφού τα στρώσουμε όλα, πιάνουμε τις άκρες και τις φέρνουμε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα πουγκί.
  9. Αναποδογυρίζουμε το πουγκί με τις ενώσεις προς τα κάτω, μέσα στο ταψί.
  10. Πατάμε ελαφρώς την επιφάνεια να γίνει πλακέ.
  11. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  12. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις ή στους 16°C στον αέρα, για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει.
  13. Αφήνουμε το τυροκουλούρι να σταθεί για 15′ και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.
Απόρρητο