Οι τυροκόμοι της Καστοριάς φημίζονται για τη φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, την κεφαλογραβιέρα και το κατσικίσιο τυρί τους. Φανταστείτε λοιπόν πόσο...

Οι τυροκόμοι της Καστοριάς φημίζονται για τη φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, την κεφαλογραβιέρα και το κατσικίσιο τυρί τους. Φανταστείτε λοιπόν πόσο νόστιμο και απολαυστικό γίνεται το τυρόψωμο Καστοριάς, ειδικά όταν τα τυριά συνδυάζονται με το αφράτο φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι»!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
2

Για το τυρόψωμο Καστοριάς

  • 4 φύλλα ζύμης
  • 400 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί ντόπιο
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • Λίγα φιλέτα ψητής πιπεριάς
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το τυρόψωμο Καστοριάς

    Ξεπαγώνουμε τα φύλλα για 2 ώρες, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

    Βουτάμε τα δάχτυλα σε ελαιόλαδο και λαδώνουμε ένα φύλλο κι από τις δυο πλευρές.

    Το στρώνουμε σε ταψί.

    Πασπαλίζουμε με φέτα, τριμμένη γραβιέρα, ρίγανη, λίγα φιλέτα ψητής πιπεριάς και λίγη λιαστή ντομάτα.

    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

    Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, σε στρώσεις.

    Φύλλο λαδωμένο, φέτα, γραβιέρα, ρίγανη, ψητή πιπεριά, λιαστή ντομάτα.

    Αφού τα στρώσουμε όλα, πιάνουμε τις άκρες και τις φέρνουμε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα πουγκί.

    Αναποδογυρίζουμε το πουγκί με τις ενώσεις προς τα κάτω, μέσα στο ταψί.

    Πατάμε ελαφρώς την επιφάνεια να γίνει πλακέ.

    Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις ή στους 16°C στον αέρα, για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει.

    Αφήνουμε το τυροκουλούρι να σταθεί για 15′ και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται