Παγωτό από την Πάρο

Φανταστικό Ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι.

Εύκολη
0:20

6

10 λεπτά

10 λεπτά

παγωτό με φρέσκια μυζήθρα

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.
  5. Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.
  6. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.
  7. Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.
  8. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.
  9. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  10. Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.
  11. Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.
Απόρρητο