Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.
Βάζουμε τη μυζήθρα στο μίξερ και την αλέθουμε με τους κόφτες. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.
Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.
Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.