Φανταστικό ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι.

Φανταστικό ελληνικό παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, πανεύκολο και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να το σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
21

Για το παγωτό από την Πάρο

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 250 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • ½ φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • Λίγο μέλι για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παγωτό από την Πάρο

    Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

    Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.

    Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.

    Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.

    Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.

    Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.

    Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται