Παγωτό από την Πάρο
Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα, ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.
Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.
Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.
Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.
Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.
Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.
Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.