• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
20

Για το παγωτό από την Πάρο

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 250 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • Λίγο μέλι για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παγωτό από την Πάρο

    Για να φτιάξουμε το παγωτό με φρέσκια μυζήθρα,

    ξεπαγώνουμε πρώτα το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

    Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄.

    Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μίξερ με κάδο και την αλέθουμε με τους κόφτες.

    Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει.

    Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα.

    Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι, ή με γλυκό του κουταλιού.

    Με ποιο γλυκό του κουταλιού θα σερβίρεις αυτό το παγωτό;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται