Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, σε κατσαρόλα και τα λιώνουμε.
- Στο μίξερ με κάδο σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και τα χτυπάμε δυνατά για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα, να αναμειχθεί.
- Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα για το κέικ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα με τρύπα στη μέση.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C βαθμούς αέρα για 15 λεπτά (να σκάσει η επιφάνεια του).
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με παγωτό και χτυπημένη κρέμα.
- Ο συνδυασμός είναι φοβερός αν και τρώγεται πολύ ευχάριστα και μόνο του με τόση νοστιμιά που έχει!