Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Πλάστης
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη σφολιάτας.
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε τη μαγιά.
- Κάνουμε μια λακκούβα.
- Διαλύουμε το αλάτι στο γάλα και λίγο λίγο το ρίχνουμε στα υλικά ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά πάνω στον πάγκο. Αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά.
- Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αν είναι κοντά σε ζεστό σημείο θέλει περίπου 1 ώρα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σφολιάτας στον πάγκο.
- Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με πλάστη, περίπου 40×15 εκ.
- Ακουμπάμε το βούτυρο στη μέση του φύλλου.
- Διπλώνουμε τη ζύμη γύρω από το βούτυρο ώστε να το καλύψουμε καλά και πατάμε με τον πλάστη για να πάρει το σχήμα που είχε πριν (40×15).
- Τη διπλώνουμε στα τρία και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Παγώνουμε τη σφολιάτα για 15 λεπτά.
- Την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο με τον πλάστη και γυρνώντας γωνία, τη διπλώνουμε ξανά στα τρία.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές, ξεκουράζοντας τη σφολιάτα για 15 με 20 λεπτά στο ψυγείο κάθε φορά που τη διπλώνουμε.
- Αφού ξεκουράσουμε τη σφολιάτα μετά τα διπλώματά της, την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη περίπου 30×20 εκ.
- Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο σε 2 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 6 κομμάτια.
- Σύνολο θα έχουμε 12 κομμάτια ζύμης.
- Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
- Πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλο ακουμπάμε ένα κομμάτι μακρόστενο σοκολάτα.
- Διπλώνουμε το φύλλο και κλείνουμε μέσα τη σοκολάτα.
- Ακουμπάμε το κρουασάν με την ένωση προς τα κάτω και πατάμε τις άκρες ώστε να φυλακίσουμε τη σοκολάτα μέσα.
- Αραδιάζουμε τα κρουασάν σοκολάτας σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
- Καλύπτουμε τα κρουασανάκια με μεμβράνη ή πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά, να φουσκώσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200°C.
- Αλείφουμε τα κρουασάν σοκολάτας με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήνουμε τα κρουασανάκια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.