Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά, περίπου για 8′.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο.
- Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και με χαμηλή ταχύτητα φροντίζουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24×24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά, πιέζοντάς το στο ταψάκι. Τρυπάμε ολόγυρα τη ζύμη με πιρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπισκότο, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι, αλλιώς θρυμματίζεται.
- Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε ένα ένα (το μισό μπισκότο) στη λιωμένη σοκολάτα.
- Το ακουμπάμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, να σφίξει η σοκολάτα.