Εκτέλεση
Ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά, περίπου για 8′.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και με χαμηλή ταχύτητα φροντίζουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24×24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά, πιέζοντάς το στο ταψάκι. Τρυπάμε ολόγυρα τη ζύμη με πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπισκότο, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι, αλλιώς θρυμματίζεται.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε ένα ένα (το μισό μπισκότο) στη λιωμένη σοκολάτα. Δείτε εδώ πώς να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα.
Το ακουμπάμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, να σφίξει η σοκολάτα.
Τα μπισκότα βουτύρου έχουν πολλά μυστικά, αλλά και παραλλαγές. Διαβάστε τα όλα στη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ.
Σας αρέσει να φτιάχνετε μπισκότα; Δείτε εδώ όλες τις υπέροχες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς.