Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα
Για τα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα,
ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά, περίπου για 8′.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο.
- Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και με χαμηλή ταχύτητα φροντίζουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24×24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά, πιέζοντάς το στο ταψάκι. Τρυπάμε ολόγυρα τη ζύμη με πιρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπισκότο, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι, αλλιώς θρυμματίζεται.
- Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε ένα ένα (το μισό μπισκότο) στη λιωμένη σοκολάτα. Δείτε εδώ πώς να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα.
- Το ακουμπάμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, να σφίξει η σοκολάτα.
Τα μπισκότα βουτύρου έχουν πολλά μυστικά, αλλά και παραλλαγές. Διαβάστε τα όλα στη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ.
Σας αρέσει να φτιάχνετε μπισκότα; Δείτε εδώ όλες τις υπέροχες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς.