Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι δύο φορές.
- Βάζουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά να λιώσουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή. Αν δεν έχετε, βάλτε την κανονική).
- Ανακατεύουμε να λιώσει και η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
- Σπάμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας και με σύρμα και γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε ώστε να τα πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ρούμι, τη βανίλια και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας να τα απορροφήσει το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με κακάο μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μεγάλη στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
- Αδειάζουμε το μείγμα.
- Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250οC στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε τη φόρμα στην τελευταία σχάρα.
- Ψήνουμε ακριβώς 5΄.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το γλυκό για 15΄ χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο.
- Μόλις περάσουν τα 15΄ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10΄.
- Τότε με προσοχή το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε.
- Μόλις το κόβουμε τρέχει υγρή σοκολάτα.
- Αν το αφήσουμε να κρυώσει τελείως θα κόβεται σε κομμάτια που θα έχουν μεν υγρασία αλλά δεν θα τρέχει.
- Το σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα ή παγωτό.
- Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης.