Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Υλικά
Εκτέλεση
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- κοσκινίζοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.
- Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί.
- Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι.
- Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα, για να ακουμπήσουμε τα σοκολατένια μπισκότα.
- Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα.
- Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα γιατί απλώνουν πολύ.
- Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.
- Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
- Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει.
- Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ξεκινάμε τα σοκολατένια μπισκότα,
Για το ψήσιμο
Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μπισκότα; Βρείτε τες όλες εδώ!
ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ
- [visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoyODA4MywicG9zdF9sYWJlbCI6Is6jz4XOvc+EzrHOs86uIDI4MDgzIC0gzpzPgM65z4POus+Mz4TOsSDPhs6/z4XOvc+Ezr/Pjc66zrkgz4POv866zr/Ou86sz4TOsSIsInVybCI6IiIsImltYWdlX2lkIjoyODExMSwiaW1hZ2VfdXJsIjoiaHR0cHM6Ly93d3cuYXJnaXJvLmdyL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDE4LzEwL2Nvb2tpZXMtz4POv866zr/Ou86sz4TOsS3Phs6/z4XOvc+Ezr/Pjc66zrkuanBnIiwidGl0bGUiOiLOnM+AzrnPg866z4zPhM6xIM+Gzr/Phc69z4TOv8+NzrrOuSDPg86/zrrOv867zqzPhM6xIiwic3VtbWFyeSI6IiIsInRlbXBsYXRlIjoic3BvdGxpZ2h0In0=”]