• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
  • αναμονή 30 λεπτά
195

Υλικά

  • Μερίδες 50 τμχ
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 πορτοκάλια ζουμερά (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα, ακέρωτα και βιολογικά)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (700 γρ. περίπου)
  • Διάλυμα αυγού για το άλειμμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

    Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 5 με 6 λεπτά, να αφρατέψει.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα, για 6 με 7 λεπτά επιπλέον.

    Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, πάνω από τον κάδο γιατί φουσκώνει και χύνεται, και τον προσθέτουμε στο μείγμα.

    Λίγο-λίγο και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι.

    Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

    Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν.

    Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.

    Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού.

    Τα ψήνουμε στους 180°C για 25 με 30 λεπτά, να ροδίσουν.

    Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για κουλουράκια; Σας τις έχω όλες εδώ!

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Μυστικά για: Αλμυρες συνταγες με γαλα και οχι μονο-
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται